Mamma og Pappa kommer

Ved Myklerud skole

Utenfor gymsalen på Myklerud skole

I dag er den store dagen, men den er ikke markert i kalenderen.  Mamma og Babbo kommer, men Morfar har skrevet det på kalenderen i morgen.  Kanskje kommer de så sent at hun har sovnet, og da blir det en trist dag dersom det står på kalenderen at de skal komme i dag.  Men når Morfar hører at de er i rute sier han at de kommer i kveld istendfor i morgen.  Stor glede!

Her er rapporten fra barnehagen

Ostesmørbrød til frokost.
Vi perlet, tegnet, lekte med tog og bygget med lego..
I samlingsstunden sang vi mange sanger, vasket hus og Irene fortalte om Ekornet.
Som mat hadde vi pølseform som Synne var med å lage, falt i smak hos de fleste.
Etter mat og etter at de store hadde lekt litt inne, gikk de til Heksegryta og derfra til gymsalen. Førskolebarna hadde samling med å dikte egne fortellinger etter mange bildekort lagt i rekkefølge. På vei til heksegryta fant vi mange spørsmål fra en natursti fra en bursdag  feiring. Litt regning, norske flagget og rim…. Moro i gymsalen som vanlig. Røris-dans !

Tull og Tøys

Vennene Tull og Tøys

Tøys kommer og henter Tull i gymsalen på Myklerud skole.  Dit går de hver onsdag og driver med andre typer aktiviteter enn det man kan få til i skogen.  Det er et kvarter å gå tilbake til barnehagen, men Tull og Tøys bruker mer tid enn som så.  Legg merke til at Morfar har lue på seg; det er et pedagogisk poeng å se at man ikke slutter med lue selv om man blir voksen.  At lue og frakk ikke går så godt sammen er en annen sak.

Vel fremme i barnehagen henter vi sakene hennes, men hun er ikke riktig klar.  Trolig har de lekt tyrefekting eller noe, for hun drar luen over hodet og sier hun er okse.  Frem og tilbake, mens Morfar venter.  Slik er det nesten hver eneste dag!

Middag

Rå fisk til middag

På butikken får hun velge hv avi skal ha til middag, og hun velger rå laks.  Morfar koker ris og serverer med rømme og soyasaus.  Hun har lært av Mamma, sier hun, at wasabi og ingefær er for sterkt.  Hun spiser omlag 1/3 av fisken.  Med soya på risen og med rømme til.  Det burde ikke ha vært lettrømme men Morfar må tenke på linjene sine.

Vi venter

På Nesoddbryggen, mens vi venter på båten

Efter middag kjører vi til Nesoddbryggen for å ta i mot Mamma og Babbo.  Livia sier hun vil gjemme seg bak Morfar når de kommer.  Det er nemlig litt skummelt å skulle møte dem igjen.  Vi gjemmer oss, og venter.

Kos

Livia og Mamma

Plutselig er de der, og efter noen minutter er alt bare fryd og gammen.  Vi kjører til Spro og rykker inn i huset.  Morfar forklarer alt om barnehagen, mat og klær til Mamma.

Tre generasjoner

Tre generasjoner

Så, klokken halv åtte, drar Morfar til byen og efterlater til Livia og passe på Mamma og Babbo.