Prim er dagens ord

husene "våre"

Husene "våre"

Fra venstre ser vi huset til Mona og Svein, derefter vårt helt bakerst, “matboden” og så det røde uthuset.

Vi drar til barnehagen som vanlig.  Det eneste nye er at vi har gitt litt opp det å spise frokost der.  Hele opplegget er basert på at ungene selv skal ta seg mat, eller i det minste be om det.  Det fungerer ikke for en som ikke er vant til frokost i det hele tatt.  Derfor spiser hun nå en hel brødskive med leverpostei og drikker melk før vi går.  I tillegg har hun med seg yoghurt.  Tilsammen blir det nok til at hun “holder ut” helt frem til lunch.

Her er rapporten fra barnehagen:

Ostesmørbrød til frokost
Barna fant ut hvilket skogens dyr de ville være på karnevalet, og de hadde en samtale med Kate om hvordan de ville kle seg ut.
I samlingsstunden sang vi mye, vasket hus og snakket om rev og pinnsvin.  Vi spiste inne, da de fleste av hos hoster og harker litt, men de store barna tok med seg Darush på tur etter å ha lekt en stund utenfor barnehagen.
Ang karneval:
Alle barna blir malt, på de minste bare værhår, hvis de ønsker det selv. Alle får være med på å bestemme hvor mye vi skal male dem.
Leander skal være gaupe; han trenger brun tskjorte, ta den gjerne med slik at vi får malt hvitt bryst på den, og han trenger helst brun strømpebukse/bukse.
Synne skal være rev, og trenger også gjerne brun tskjorte (som vi må male litt på) og brune (strømpe)bukser + hårbøyle vi skal sette ører på..
Johanne skal være ulv; hun trenger grå tskjorte (male på) og hvit (strømpe)bukse + hårbøyle til ører.
Ronja skal være rådyr og trenger brun tskjorte (må male litt her også) og brun (strømpe) bukse + hårbøyle til ører.
Madelen skal være langøret flaggermus; hun trenger hårbøyle til ører, lys grå tskjorte og sorte (strømpe)bukser, har noen litt grått stoff, evnt grått laken, så kan vi lage flaggermusvinger.
Andreas skal være bjørn, stoor brun tskjorte som vi kan putte litt inni, og brune (strømpe) bukser hadde vært fint
Livia skal være sommerfugl
Terje Elias blir ekorn – brun (strømpe)bukse og brun tskjorte,
Tarjei blir pinnsvin, trenger tskjorte, hvit, som vi kan male pigger på, og grå (strømpe)bukser
Iselin – harepus, tskjorte og (strømpe)bukse i brunt eller hvitt, vi maler ører ^^
Thea blir skogsmus –grått eller brunt og vi maler ører^^
Even blir spissmus – grått eller brunt, og vi maler ører^^
Ønsker tskjortene vi skal male så fort som mulig …….

Vi sendte en tykk konvolutt med tegninger til Nonni.  På butikken fant vi prim i et (veldig) rosa beger. Hun hadde aldri hørt om det så vi handlet inn.  Hun likte det storveis både på brød og kjeks.

Planen var at vi skulle gå tur med Conrad, men hun var så sliten at vi gikk rett hjem.  Livia spiste først en yoghurt før middag, så fire fiskepinner, før hun tok is til dessert.  Til kvelds en hel skive med prim.

Jeg fikk en idé om å finne ut om hun var blitt sterkere enn hun var.  Og det er ikke lenger noe problem å løfte henne til taket ved å holde henne i håndleddene mens hun holder seg stiv!  Av en eller annen grunn gjør det at hun får en idé om å lage en film om seg selv.  Hun forteller at i morgen kommer Mamma og Pappa, og at hun har en kalender hvor hun kan se hvilken dag det er, før hun ber meg løfte henne til taket.

 Fem over åtte er vi ferdig å lese Karsten og Petra, og fem minutter senere sover hun.  Fem over åtte er litt for sent….  Vi får se i morgen.