Dagen før mormor kommer

Barna skal ut for å leke

Livia kler på seg

Livia på vei til barnehagen

Glad og fornøyd

Akkurat som Morfar trodde så spiste ikke Livia tilstrekkelig til middag.  Klokken tre om natten vekkes han av en lite pike som gråter fordi hun er så sulten.  Høyt aktivitetsnivå og for lite mat er en dårlig kombinasjon.  Vi forsøker å sove, men til ingen nytte.  Stikk i strid med alle sine teorier står Morfar opp og lager en brødskive med salami og et glass vann.  Begge deler går ned på høykant. Dererfter sover vi begge til klokken ringer kvart på syv.

Hun går hele veien til barnehagen rett og slett fordi hun glemmer å si så sliten, så sliten.  Vi snakker sammen, ser på et skjærereir og har det veldig fint.  Legg merke til at hun bærer på en stjerne.  Hun laget den på mandag.  Men nå er den litt ødelagt.  Vi har den med i barnehagen for å få tak i “reservedeler”.

Torsdager er det Åpen Barnehage.  Det vil si at andre barn kan komme og leke ute sammen med barnehagen.   Livia har fått beskjed om at det bare er de minste barna som får hjelp til å kle på seg.  Sono stor og greie selv sier hun.  De voksne har lagt frem klærne og alle barna kler på seg selv så langt de greier.  Alle smiler og er fornøyde – endelig skal de ut og leke.

En reparert stjerne

Morfar har reparert

Selv om det ikke regner tar de på seg regntøy.  Det er vått og veldig skittent ute.  Som det har vært her de siste ukene.  Dustekamera sokm fokuserer på dørkarmen heller enn på barna.

Morfar får en ny del til stjernen i barnehagen og når han kommer hjem bruker han et strykejern for å reparere stjernen.  Ha med hjem, sier hun.

På vei hjem forteller Livia at hun har sagt farvell til Kasper.  Hun sier at han ikke kommer i barnehagen i morgen.

Vi skal spise middag hos Sigrid.  Livia forteller det til alle.  Hun spiser en bra porsjon med laks og pasta.  Derefter leker hun med Sigrid og hundene.  Noen minutter over seks kommer hun og sier at hun er trøtt.  Det er knapt mulig å drikke opp kaffen.  Men når hun kommer ut i frisk luft våkner hun til og stikker av.  Morfar har ikke annet valg enn å legge på sprang efter henne.

Et kort stopp i badekaret før hun ender i sengen halv syv.  Fordi Morfar var opptatt med å finne frem en pute begynte hun å lese for hundene sine.  Hun hadde smokken i munnen så det er ikke så lett å høre, men hun her er livia som leser på norsk.  Noen minutter over syv sover hun.
I morgen er siste dagen i barnehagen.  Det blir vemodig.

Mens Livia sover ankommer Mormor!