Halvveis i første uke

Livia skraper vinduene

Norsk morgenaktivitet

Morfar på tur

Funksjonell påkledning

Onsdag 6. februar og hun våknet av (min) vekkeklokken kvart på syv; tenk om alle hadde vært slik en sol hver morgen.   Det er ikke mulig å forklare at det ikke er natt: Det er kaldt og det er mørkt.  Da er det natt, så enkelt er det.  Hver morgen spør hun hvorfor skolen er åpen om natten.

Det er mildvær og rundt null midt på dagen.  Litt lett sne om natten og Livia må gjøre noe av det norskeste av det norske: Skrape vinduene på bilen før vi kan kjøre i en (kommunal) barnehage.  Regner med at entusiasmen ikke varer så lenge.

Morfar på sin side kan fortelle at det tar en time å gå via barnehagen til “downtown” Kirkenær.  Bare førti minutter tilbake.  Påkledningen er ekstremt funksjonell.

"Lunch"

Syv-euros lunch + fire euro for avisen

Klokken fire vil hun ikke gå hjem; det gleder en Morfar at hun har det så bra.  De hadde brukt tiden ute til å ake og hun hadde elsket det sa de voksne.  Vi prøver skiskoene de har, og de passer.  De voksne lover at i morgen skal hun få forsøke å gå på ski.  De forteller ellers at de tar bilder av barna hele tiden så om jeg ønsker kan jeg komme med en minnepinne så skal jeg få bilder.  Det blir flotte greier!

Hun sovnet nesten i bilen hjem, men en strategisk stopp i en busslomme reddet situasjonen.  Før middag spiser hun en skive med leverpostein.  Til middag var det fiskekaker, ris og rosenkål (som hun gav klar beskjed om at hun ikke likte uten å smake).  Hun spiste en hel fiskekake.  Så gikk vi til naboen for å se på Fantorangen.

Vel hjemme i syvtiden vil hun ha mer å spise, så jeg steker opp to fiskekaker til.  De går ned på høykant.

Efter å ha roet oss ned med kos bærer det i dusjen kvart på åtte.  Det tar tyve minutter.  Så i seng hvor Morfar leser frem til halv ni.  Fem minutter senere skrur hun av lyset og bruker fem minutter på å sovne.  Dermed var trolig døgnrytmen snudd!

Grøset

Grøset

Til venstre ser vi hovedbygningen på Grøset mens Grisehuset er helt til høyre på bildet.  Grøset Trykk AS er den lange gule bygningen i midten.