Norgesferie – en dag med Astrid

To glade jenter

To glade jenter

Efter en rolig natt våknet Livia i god tid før åtte.  Hun var ikke så fornøyd med at Morfar ikke ville stå opp.  Og da klokken endelig ble åtte, da likte hun også dårlig at hun ikke fikk løpe over til Astrid, men måtte vente til Astrid faktisk var stått opp.  Først kvart på ni fikk vi melding fra Farmor om at Astird var klar.  Livia løp lykkelig avgårde, og noen øyeblikk senere kome løpende tilbake hånd i hånd.

Kan man tenke seg noe vakrere?

Livia på trampolinen

Livia på trampolinen (ikke som prinsesse)

Astrid på Trampoline

Astrid på Trampoline

Astrid på Trampolinen

Denne gangen med krone

Dagen ble brukt på to ting: Være prinsesser i alle Astrids kjoler, og hoppe på trampolinen.  Efter et par timer hadde jeg mistet overikten over hvor mange antrekk de hadde hatt på seg, og hvor mange tusen hopp som var gjort på trampolinen.  Bare avbrutt av måltider så var livet fylt av å være prinsesse og hoppe på trampolinen.  Av og til var de tilbake i vanlige klær, før de igjen var prinsesser.

Morfar var redd for at en hel dag uten noe program ville bli kjedelig, og krangelen ville overta.  Men det var så feil som det kunne bli.  Det gjelder å ikke over-redigere barnas liv, og med Astrids utvalg av leker og ting og tang er det lenge før de er lei.

En hvil midt på dagen ble det også plass til; Livia er jo så vant til det at å snu på den vanen for noen få dager er ikke verdt innsatsen.  Livia sov en drøy halvtime på sofaen efter lunch.

Jentene underholder

To prinsesser underholder

Livia spiller

Familiens musiker

Morfar lagde middag, og jentene skulle naturligvis sitte sammen ved bordenden.  Så viste det seg at de hadde planlagt underholdning for oss voksne.  Iført sine beste prinsess-antrekk sto de på stolene sine og spilte musikk for oss.

Livia med iPad

Livia sin tur

Begge med iPad

Astrid sin tur

Farmor har en iPad.  I vinter var de for små til å kunne dele på den, og krangel ble alltid resultatet.  Nå sier hun “Fem minutter til hver” så kommer de løpende og spør hvor lenge det er igjen.  I det minste i dag fungerte det fint.  Det er vel klart hva som står på ønskelisten hos pikene dette året.  Morfar kjenner har blir myk i sjelen.

De ser på TV, leker mer prinsesse, løper ut og inn, Et Cetera, Et Alibi.

NRK Super

NRK Super

Men alt har en enda, og til slutt går vi tilbake til Grisehuset.  Der venter en brødskive, et glass melk (vi er i norge, tross alt), og verdens beste tilbud: NRK Super.  Hun ser tre episoder av Peppa Pig, før hun omtåket av trøtthet faller i seng halv tolv.