Snart påske

Debora, Babbo, Vittoria og Livia

Debora, Babbo, Vittoria og Livia

Livia på ski

Livia på ski

Helgen før påske drar Babbo og Debora med Vittoria og Livia til fjells; i påsken skal jo Livia og Morfar til Norge for å gå på ski med Astrid og Marianne (håper vi!).  De er på nordsiden av Appeninnene, på et (vinter)sportssted som heter Le Polle ovenfor den lille landsbyen Riolunato (ikke langt fra Pievealago).  Der har Mormor og Morfar spist lunch et par ganger.

Morfar inviteres på besøk.  Eftersom han har ansvar for en stor liten gutt må han komme i bil og ikke med motorsykkel.  Efter en time eller deromkring blir gutten ganske urolig og må få lufte seg litt.  Derfor tar det drøye tre timer å komme dit opp, og når Morfar ankommer har skigåerne allerede spist.  Morfar spiser alene, og maten er meget bra!

Le Polle er på omlag 1200 moh, og har omlag en meter med sne.  Den er veldig grovkornet og våt, men sne er sne!

Vittoria og Livia kjører i “storbakken” som det mest naturlige i verden, og Morfar er imponert.

Geco har ikke sett sne før, og det tar ganske lang tid før han forstår at han må sitte på teppet.  Faktisk så skjerlver han som et aspeløv av kulde mesteparten av tiden.

Livia er mer opptatt av å vise frem leiligheten de alle bor i enn å kjøre mer på ski.

Morfar får opplyst at stedet har åpent for tur-gåere også om sommeren.  Dette er et godt utgangspunkt for å besøkte Monte Cimone, sier de.  Så det er ikke umulig at Morfar tar med seg Hustru og Hund og kommer tilbake til sommeren.

Geco i sne for første gang

Geco i sne for første gang