Sommerferie med DNT

Morfar venter på Gardermoen mens Livia og Mormor reiser tvers over Kontinentet.  På Flytoget med Oslo er alt bare fryd og gammen.

På onsdag, efter to dager i Oslo dro Livia og Morfar i en leid bil til Gjentebu; det var fint å dele turen i to på den måten.  Livia sier at morfar får lov til å være på Gjentebu fordi han lager mat til jentene.
På Valdresflye ligger sneen tykk og vi må stoppe for å gå på den.

Om kvelden går vi på tur oppover sherpatrappen som er bygget fra Gjendesheim.  Det er litt syting om at noen er sliiiiten, men det er bare tull og alt går fint.

Torsdag drar vi tilbake opp på Valdresflye for å gå på tur.  Nede på Gjendesheim var det fint og varmt, men oppe på snaufjellet var det en iskald vind.  Vi har litt for lite klær med oss, men når vi blir enige om å ikke snakke om det, og finner en stor stein å sitte i le bak, og det er brunost og kokt skinke på brødet, og varm te, da er alt bare fryd og gammen likevel.
Om eftermiddagen kommer Astrid og gleden er stor.
DNT arrangerer grilling av epler dyppet i sukker og kanel.  Barna synes det er godt, men kanskje litt i søteste laget.

Fredag tar vi båten til Gjendebu; turen tar halvannen time.  Astrid og Livia synes de andre barna er for litene (små, retter Morfar) så isteden for å være sammen med dem går vi alene.  Vi et godt stykke oppover dalen før vi setter oss med for å spise niste.  Det er litt yr i luften, men når ingen snakker om det så er det heller ingen som legger merke til det.  Jentene skal sover under Morfars regnfrakk; Livia sier at hun duppet et øyeblikk.

Lørdag er det strålende vær.  Vi går opp i fjellet og heier på dem som løper Besseggløpet.  Det er så varmt at vi faktisk soler oss på ordentlig.  DNT har også åpning av Verdens Største Lekepark (fjellheimen) og NRK er tilstede.  Taler og greier.  Barna sitter der oppe i fjellet og øver på å spille sammen med to spelemenn.  Om kvelden holder de en konsert i spisesalen på Gjendesheim.

Mandag og tirsdag er Livia og Mormor sammen i Oslo og onsdag er det på tide å reise hjem.