Første telttur

En av Morfars mange drømmer er at Livia skal bli glad i å være ute i skog og mark. I kveld skulle loddet kastes. Den første teltturen.

Litt for mye på gang og det kunne ha gått galt allerede fra starten. Vi måtte til byen for å kjøpe sko, så måtte vi hente jakken som hun hadde glemt, ikke mindre enn to bursdager på fredag og en Morfar som hadde sovet for lite.

Mormor sier hun synes at Livia har for lite klær på seg. Morfar er redd for at hele turen skal bli avlyst fordi den skal utrustes som om det er januar, så han hører ikke efter. Det viser seg at hun har for lite klær på seg, men ikke for turen.

Men vi kom oss avgårde og tok bussen til Alværn.  Geco liker ikke å ta buss og sto med halen mellom bena hele veien.

20170826_212547

Bålet ser stort ut på bildet men var på størrelse med en håndflate. Det er jo bålforbud frem til 15/9.

Vi følger stien innover i skogen en stund før vi svinger av rett inn i buskaset. Det tar litt tid å finne et bra sted, men idet mørket senker seg står teltet der.

Vi tenner et lite bål, griller pølser og marsh mallows. Geco ligger tre metef borte og gråter fordi han ikke får ligge inntil oss. Morfar vil absolutt ikke ha grillet hund!

Litt over klokken ti er vi i soveposene.

20170827_065717

Soveposen vi har med til Livia, den er alt for tynn. Derfor blir hun kald uten ullundertøyet hun ikke har på seg. Det hadde også hjulpet med en buf, som også ligger igjen hjemme. Men med Morfars sovepose i tillegg til sin egen sover hun godt.

Det efterlater dog Morfar uten sovepose så han sover ikke riktig så godt.

Klokken seks kommer solen opp. Men det er godt å ha hunden å varme seg på.

20170827_070530

Klokken syv er hun på bena igjen. Hun sier det har vært litt kaldt men at hun har sovet godt.

20170827_072807

Lykken nå er å dele Morfars sovepose med Geco og se på at havregrøten lages i stand.

20170827_104737

Vi spiser, pakker ssmmen alt utstyret og går til To gård. Vi kommer dit klokken ti og oppdager at de åpner klokken ellve. Halv ellve spør damene om vi venter på dem. Det gjør vi jo, og dd svarer med å sette seg i sving. Noen minuttef senere sitter vi i solen med hver vår sprø rømmevaffel, samt kaffe og saft.

Vi rekker halv-tolvbussen og er hjemme i god tid før lunch.

Mens vi spiste vaffel sa hun


Morfar, neste helg, kan vi dra venerdi slik at vi kan være to netter?