Skoletannlegen

Vi venter med sommerfugler i magen

En viktig del av livet i Norge, er å forstå fordelene med at det betales skatt.  Selv om skoletannlege ikke er en favoritt, forstår hun hvor nyttig det er.   Morfar forklarer at det er gratis slik at barn som er fattige også kan få gode tenner.  Tannlegen er på Berger så vi låner Oldemors bil.

Røntgen

Tannpleier

Tannpleiern finner mye tannsten og forklarer at tennene må pusses ett minutt på utsiden nede, ett minutt på innsiden, ett minutt på utsiden oppe og ett minutt på innsiden oppe.  Fire minutter tilsammen.  Morfar lover å ta tiden.  Hver kveld legger vi nå frem klokke med sekundviser slik at vi kan se hvor lenge et minutt er.

“Bruker de ikke fluor i Italia?”, spør tannpleieren.  Livia har allerede hull i en seksårsjeksel!  Morfar sjekker med Mamma og Babbo, som bekrefter at de ikke bruker fluor.  Sukk og dobbeltsukk!  Morfar lover å sende fluortabletter nedover resten av barndommen.

Livia blir bekymret for at hun må få fylt hullet i jekselen.  Tannpleieren forklarer at de først bruker en pasta som bedøver, så får hun bedøvelse som hun ikke kjenner fordi hun allerede har fått bedøvelse, før hullet repareres.  “Alt for barna, vet du” sier Morfar.

Hun var kjempeflink.