Hverdag i Grisehuset

 

Grisehuset

Grisehuset, Grøset Trykk AS, Subaru, og Norge

Det er tirsdag 5. februar og en typisk hverdag i Grisehuset.  Fordi hun sovnet (relativt) tidlig i går våknet hun som et lys klokken syv, drakk et glass juice, og var som en sol fra første stund.  Fem kuldegrader og lett sne.  Vi har allerede funnet rytmen, den store og den lille grisen som bor i Grisehuset.  Kvart på åtte var vi på plass i Solungen barnehage, Livia spiste en brødskive, og morfar kunne dra efter en halvtimes tid.

Bildet viser de fire viktige tingene:  Først og fremst Grisehuset der vi bor.  Dernest, i bakgrunnen, i det gule huset, der finner vi Grøset Trykk AS.  Det er Grøset som eier Grisehuset og som har stilt det til rådighet for oss.  I dag har de også vært her og installert skikkelig datanett, vaktmesteren har skiftet lyspærer ute, det er brøytet til døren, og alt man kan be om!  Det er åpenbart at Morfar har opparbeidet seg moralsk gjeld til alle her ute på Grøset så han må forvente å servere Dry Martini i bøttevis til alle som har hjulpet til.  Det tredje er bilen som Oldemor har lånt ut.  Nå i oppstarten er det fantastisk å ha en rommelig bil til disposisjon.  Til slutt: Flott norsk vintervær i landlige omgivelser.  Om vi nå bare ikke blir syke så kan dette ut til å bli en minst like herlig suksess som i fjor.

Elgkarbonader

Elgkarbonader

Klokken fire er Mofar på plass i Solungen.  De voksne forteller at i dag har ikke Livia vært så trøtt som i går.  Men hun har blitt stillere utover eftermiddagen og nå ser hun sliten ut.  Som forventet sovner hun i bilen hjem selv om turen ikke tar mer enn seks minutter.  Hun våkner ikke av å bli båret inn og får sove akkurat i femten minutter totalt.

Igjen er det tungt å være den som vekker, men vi vet alle hvordan det er å bli vekket efter ett kvarter når man er stuptrøtt.  Som i går så tar det en stund før hun er tilbake i full vigør.  Jeg er imponert over hvor fint hun tar det.  Det også.

Det er ikke lett å forklare hva elg-karbonader er.  Det eneste bildet jeg finner er en elg på samme side som en mus og en rev selv om en elg i virkeligheten er litt større.  Hun lager herlige smatte-lyder og spiser en stor karbonade, ris og bønner.  Så er klokken halv seks, og det er tid for Fantorangen.

Livia ser på BarneTV

BarneTV

Takket være FrodeF så kan hun se Fantorangen hjemme sammen med Mamma.  Derfor kan hun sangen, og det gleder en Morfar som arrangerer språkkurs å høre at hun synger med.  Mens hun ser på spiser hun en hel skive grovbrød med leverpostei (med jente på boksen!) og spiser en youghurt.  Ja, det burde være strammere rammer rundt spisingen men det er så stramme rammer rundt så mye annet her nå.

Klokken halv syv kommer det besøk fra nabohuset.  De leker i halvannen time; gjemmer skatter og lager skattekart.

Fredag er det karneval i barnehagen og vi får låne to kostymer Livia kan velge mellom: Tigergutt og Tussi.  Hun velger Tigergutt for hun liker å leke katt og da passer Tigergutt perfekt.  Vi får se om valget holder helt til fredag.

Halv ni er det i dusjen.  Kvart på ni i seng.  Klokken ni er Morfar ferdig med lesingen, og går for å rydde og ordne.  Hun skrur av lyset og legger seg ned så snart Morfar er ute av rommet.  Fem over ni sover hun.

Utsikten fra Grisehuset

Utsikten fra Grisehuset