Mamma og Babbo

Livia i sengen med Mamma og Babbo

Endelig!

Med Mamma og Babbo

På tur

Det var så sterkt å møte Mamma og Babbo at det tok noen minutter å overkomme frykten.  Først tore hun ikke engang banke på døren.  Efter at Morfar hadde banket på og åpnet, tore hun ikke gå inn.  Det ble rett og slett for sterkt.  Til slutt foreslo Morfar at hun skulle vise Mamma og Babbo de nye Ingrid-bøkene.  Da, endelig, kastet hun seg opp i sengen.  Da ble det stor lykke.

Efter frokost gikk vi tur i solskinnet.  Først til butikken på “shopping”.  Derefter besøkte vi barnehagen; den var naturligvis stengt men Livia viste oss hvordan hun leker i parken utenfor.

Det er stor forventing både hos liten og stor for å vise frem barnehagen på ordentlig på mandag morgen.

På vei hjem stoppet vi på fotballbanen.  Det er herlig å se hvordan litt øvelse gjør at et barn kan leke selv om det er godt påkledt.  Igjen er vi tilbake til det at forståelse for klær og klima er en del av å være norsk.

Livia løper efter

Livia løper

Vel hjemme spiser vi lunch. Planen var å tilbringe dagen her.  I morgen Pirbadet, Tyholttårnet og middag me Sigrid og hennes foreldre.  En titt på åpningstidene gjør at vi bestemmer at vi tar Pirbadet idag.  Hos Egon i Tyholttårnet sier de nemlig at å spse lunch i Tårnet er idéelt.  Klokken fire er det fullt at familier som skal spise “middag”.  Klokken 12 er det tomt; hvem spiser varm lunch på restaurant.  Andre enn oss italienere, altså.

Lykken står den kjekke bi, og Merete lar oss låne bilen hennes.  Vi kjører til Pirbadet.  Livia dupper et kvarter i bilen på vei til byen.

Mens ungdommen bader benytter Morfar anledningen til å gå til byen.  I Ravnkloa kjøper han skrei, lever, akevitt, poteter og øl, og nyter å sitte en time på café med ikke-lokale aviser.

Vi er hjemme i femtiden.  Til tross for at hun er veldig trett er Livia for oppspilt til å sove.  Vi spiser i syvtiden og klokken åtte sover hun.

Morfar håper på en lang uforstyrret natt og å kunne ligge i sengen langt utover formiddagen i morgen.

1 comment to Mamma og Babbo