Henrik og Sofia

Livia og Henrik husker

Livet er herlig!

Storesøster Livia

Livia ønsker seg en lillesøster

Livia elsker å være sammen med barne fra Norge.  Denne uken er vi så heldige å ha besøk av Henrik og Sofia; de har også med seg Mappa og Pappa.  Det er fredag, og da er det bare én ting som gjelder: Efter å ha lekt i parken er det lunch på circolo i La Corte.  I parken forsøker Pappa Fredrik og Morfar å snakke sammen, men Henrik og Livia hyler av glede så det er ikke så lett å komme til orde.  Det er yr i luften og ikke så mange gradene som de voksne skulle ønske.  Den vanlige halvannen time går greit.

Livia spiser masse og Morfar får ingen secondo.  Klok av skade bestilles det egen tira mi su con fragole til henne, og hun spiser den opp.

Livia er mye større enn Henrik og hun benytter fortrinnet til å belære ham om alt mulig.  Nei, nei, nei – ikke lov sier hun strengt nesten uansett hva han gjør.  Henrik, stakkar, vet ikke riktig hva han skal gjøre.    Men han får låne leker, og Livia forteller det stolt til alle som vil høre.  Er så stor, sier hun nøkternt om seg selv.

Henrik har noe som Livia ikke har, nemlig en Lillesøster.  Henrik leker med en lastebil men Livia vil heller sitte ved siden av Sofia.  Lykken er stor når Pappa spør om Livia vil ha Sofia på fanget.  Henrik, derimot, blir svært sjalu når han oppdager at Livia har “tatt” lillesøsteren hans og det blir en liten scene.  Men det ender vel.

Morfar leser for Henrik og Livia

Det var en gang.......

Mellom rettene kan det bli lenge å vente for små barn.  Morfar leser om de tre grisene som bygde hus.  Tre genger må han lese samme boken.  Det gjør han gjerne!

1 comment to Henrik og Sofia

  • Kari Lien Larsen

    Så koselig å lese om hvordan mine barnebarn har det i hyggelige Italia 🙂
    Flott vertskap ser det ut til