En fisk studeres

Livia studerer en fisk

Nok mel?

Livia lukter på en fisk

Hva lukter en fisk?

Livia smaker på en fisk

Hva smaker en fisk?

Fordi det er ferie så er hun her hos oss flere netter enn hun vanligvis er.  Derfor har vi bedre tid.  Både til å tulle, men også til å gjøre “vanlige” ting.  Som  lage middag.  De vanlige helgene har et ganske fast program med lite rom til annet enn circolo og kvelder med film.

Hun valgte selv ut fisken og nå skal den lages i stand.  Hun bruker ett kvarter på å rulle den i mel (med bare litt pepper).  Og som seg hør og bør studerer hun fisken grundig, lukter og smaker på den.  Hvordan skal man ellers vite hva en fisk er?
La det forresten være klart at Morfar ikke oppfordret til at hun skulle lukte og smake på fisken.  Mormor ble ikke glad da hun så det mens Morfar synes det er søtt at hun har mel på nesen.

Livia skjærer grimaser

Grimaser

Livia og Margrete i en stol

Livia og Margrete

Som forventet spiser hun nesten halvparten.  Heldigvis er vi forberedt så vi har flere retter.  Det er heller ikke noe problem med bein; hun plukker dem ut av munnen og legger dem fra seg på kanten av tallerkenen mens hun mumler for seg selv om at det er bein i fisken.

Når Morfar tar frem kameraet under måltidet demonstrerer hun at noen har lært henne å skjære grimaser for å “ødelegge” bildene som tas.  Bildet er tatt med 1/8 sekund så hun sitter i ro selv om hun later som om hun ikke liker å være motiv.

Vi har besøk fra Norge.  Det er Margrete som har kommet som gjenytelse for at vi fikk bo i huset hennes på Byneset i vinter.  Det virker som om du har det gøy sammen; ikke mer knuffing enn man kan forvente.  En norsk venninne er det som skal til, og det tar bare noen timer så begynner Livia og snakke norsk igjen.  Det er åpenbart at vi trenger stadige doser med påfyll.

Barna har fått beskjed om at når det blir skygge om eftermiddagen så kommer myggen frem og de må ha bukser på seg.  De utsettert buksene ved å legge seg under et laken.

Livia og vennene bader

Ikke så godt vær i Norge?

Bading er alltid gøy.  Det er åpenbart at det barnet som har tilbragt første del av sommeren i Toscana har fått noe mer sol på kroppen enn de som har gjort det i Trønderlag.