Sommerferie på Tomma

I år var Livia så heldig at hun ble invitert med av Sigrid til Tomma.  Der ferierer “egentlig” Vibeke og Pål sammen med hans familie, men  Sigrid, Merete og Geir har også være der i en årrekke.  Vi fikk komme på besøk en uke.

Livia og Mormor reiste hjemmefra og til Gardermoen.  Der møtte Morfar dem.  Mormor reiste videre til Tromsø mens Livia og Morfar dro til Nesodden for å besøke Oldemor og Oldefar.  Der var vi hele helgen.

Mandag morgen dro Livia og Morfar til Gardermoen, men de rakk ikke flyet!  Planen var å fly til Bodø, tog til Mo i Rana, buss til Nesna, og så ferge til Tomma.  Det ble det altså ikke noe av.  Men efter noen timer på Gardermoen fløy vi til Værnes utenfor Trondheim.  Derfra videre med et (bitte) lite fly til Rørvik.  En snill ung mann kjørte oss inn til Rørvik sentrum.  Vi ventet og ventet i kulden, og endelig kom Hurtigruten.  Efter å ha spist sushi til middag sov vi i salongen til neste morgen.

Efter å ha ventet fra 05:30 til 07:00 tok vi enda fergen til Tomma hvor Pål møtte oss.  Livia sov naturligvis på fergen eftersom hun ikke hadde sovet mer enn syv timer om natten.

Tiden på Tomma var badet i sol både dag og natt.  Livia fikk fiske, lære seg å ro, leke med Peder og med Sigrid, best med Peder, fiske mer, kose med hundene, og så videre.  Mormor kom fra Tromsø og sammen hadde vi det veldig fint.

Hjemreisen gikk med Hurtigruten fra Nesna til Trondheim med overnatting ombord.  Livia og Morfar var på dekk og så på hullet i Trollhatten!  Efter en natt i leiligheten til Morfar dro Livia og Mormor med fly tilbake til Italia.

 

 

1 comment to Sommerferie på Tomma

  • tante Marianne

    så mange fine bilder, tusen takk morfar! spesielt fine de der hun leker med peder, og der de sover i overkøya 🙂 Og så fine portrettbilder av vennene dine (favoritten er vel pål og geir i aftensolen). For en sommertur dere har hatt!